luni, 14 aprilie 2008

Indienii au virgine, dar astea costa....

De vanzare la 13 ani, pentru 2.400 de lei
sursa: Antena3.ro
La 50 de kilometri vest de Taj Mahal (India), pe drumul spre oraşul Jaipur, turiştii trec cu autocarele pe lângă o locaţie care este rar menţionată în ghidurile turistice. La marginea oraşului Bharatpur, în Rajasthan, unde autostrada se lăţeşte pe patru benzi, traficul este îngreunat de lucrările la carosabil. Însă muncitorii care trândăvesc lângă buldozere au privirile îndreptate spre altceva – un grup de adăposturi improvizate unde nişte fete, câteva sub 18 ani şi cel puţin două până în 15 ani, pot fi văzute plimbându-se sau stând în văzul celor care trec pe carosabilul prăfuit. Cotidianul britanic The Daily Telegraph menţionează despre o fată în particular, care atrage atenţia stând pe un taburet lângă un foc, ca să poată fi văzută de vehiculele ce trec prin zonă. Machiajul puternic şi sariul roz lasă impresia că ea se pregăteşte să plece la o petrecere. Adevărul este însă altul. Suli, în vârstă de 14 ani, este virgină şi un război al licitaţiilor este ţinut pentru cei care vor să fie primii ce se culcă cu ea.
Grupul de adăposturi unde se află ea găzduieşte 59 de familii, toate membre ale tribului Bedia, un trib cu o mare tradiţie în prostituţia cu fete neprihănite. Fetele născute aici devin prostituate printr-un ritual la fel de obişnuit precum este mariajul pentru restul societăţii indiene. „Prima oară” este un serviciu pentru care afaceriştii de talie mijlocie ce trec prin zonă sunt dispuşi să plătească bani mulţi. Preţul normal pentru o prostituată este de 100 de rupii (6 lei), însă o virgină este vândută celui care dă mai mult, licitaţia pornind de la 20.000 de rupii. Dacă fata este foarte frumoasă, comunitatea speră să obţină pe ea chiar şi 40.000 de rupii.
La acest preţ, cumpărătorul are „acces” la fată cât timp doreşte – câteva ore, zile sau chiar săptămâni. Când se satură de ea, urmează o petrecere extravagantă. Asta pentru că se consideră că poartă ghinion ca o fată să îşi păstreze banii pe care i-a obţinut pentru „prima oară”. Sunt cumpărate bijuterii pentru ea şi pentru rudele ei, caprele sunt sacrificate şi alcoolul curge neîncetat. Se dansează şi se aduc ofrande zeilor. Odată ce şi-a pierdut virginitatea, o fată nu se mai poate mărita. Alegerea a fost făcută şi comunitatea sărbătoreşte acest lucru.

Suli se declară fericită că este supusă licitaţiei. „Mi-am dorit asta. Mă voi duce cu oricine plăteşte cel mai mult, nu îmi pasă cum arată”, a spus ea. Nita, o virgină de la baraca alăturată, are patru surori, toate prostituate. Una dintre ele spune că Nita este frumoasă şi că speră să se obţină 40.000 de rupii pe ea. „Ni s-au oferit 25.000, dar nu este suficient”. Nita are doar 13 ani şi a optat să calce pe urmele surorilor ei pentru a scăpa de treburile gospodăreşti. Dar, evitând să facă din când în când curăţenie, Nita a ales o viaţă în care va avea 20-30 de clienţi pe zi, până ajunge la 40 de ani. După aceea nu va mai fi considerată dezirabilă, va depinde doar de copiii pe care îi va avea. O prostituată câştigă în medie 1.500 de rupii pe zi. Veniturile erau mai mari până când guvernul le-a dărâmat casele pentru a face loc autostrăzii. „Aveam cam 25 sau 30 de clienţi pe zi. Acum media este de 10-15. Era mai bine înainte pentru că puteam oferi condiţii bune şi apă curentă clienţilor, care în marea lor majoritate sunt afacerişti din Agra”, povestesc fetele.

Extinderea prostituţiei bazate pe puritate în unele triburi din regiune – Bawaria, Nut, Bedia, Kanjar şi Sansi – a intrat în atenţia autorităţilor după un raid la un bordel din Delhi. Acum se încearcă stoparea acestui ciclu, în care fetele fiecărei generaţii devin obiecte de licitaţie. Iar multe dintre prostituate spun că nu doresc ca fetele lor să le urmeze. Ritu şi Manju, două dintre surorile Nitei, au fiecare câte o fetiţă, ai căror taţi au fost clienţi. „Fata mea va avea parte de educaţie şi nu va fi o prostituată. Ştiu cum e şi nu vreau să treacă şi ea prin asta”, a spus Ritu.

Niciun comentariu: